Kidsproof healthy macaroni

Gepubliceerd op 25 maart 2021 om 09:00

Dit is echt zoals Demi & Jip macaroni graag eten, ze zijn er beide dol op en daarom moet deze macaroni natuurlijk een plekje krijgen op de Veganistische Kinderkeuken. Je kunt er veel kanten mee op. De dadels maken dat de macaroni een licht zoete smaak krijgt en zorgt ervoor dat je geen kant-en-klare zakjes hoeft te kopen waar vaak suiker aan is toegevoegd. Mocht je dat wel willen, dan kan dat natuurlijk ook prima.

Dit heb je nodig (voor 2 personen)

160 gram volkoren of glutenvrije macaroni
100 gram courgette (in blokjes)
100 gram winter wortel (in blokjes)
100 gram prei (in ringen)
1 ui (gesnipperd)
3 eetlepels tomatenpuree
2 dadels (geweekt in water)
oregano
200 ml water
2 eetlepels edelgistvlokken
Zout en peper naar smaak

Zo maak je het

  • Kook de macaroni volgens de verpakking gaar (laat het op een zeef uitlekken tot je het moet gebruiken)
  • Doe een laagje water in de pan en voeg de groentes, oregano en ui toe. Breng het aan de kook.
  • Pureer de geweekte dadels fijn met de 200 ml water.
  • Doe na 4 minuten de tomatenpuree en de dadel vocht erbij. Breng het aan de kook en als het te dik is voeg je een klein beetje water bij.
  • Voeg de macaroni toe en schep alles goed door elkaar.
  • Breng op smaak met zout en peper

Eet smakelijk!

Volg je ons al?


 »

Reactie plaatsen

Reacties

Tineke Lootsma
7 maanden geleden

Op hoeveel personen is dit recept van toepassing? Dit kan ik nergens vinden.

Trientje I De Veganistische Keuken
7 maanden geleden

Hi Tineke, goed dat je het vraagt! Het recept is voor 2 personen, dat heb ik ook direct even toegevoegd :-) Groet, Trientje