Kidsproof vegan mini quiche met doperwten-prei vulling

Gepubliceerd op 1 april 2021 om 13:00

Jip, onze culinaire fijnproever, is 2 en zegt op dit moment tegen alle groente zo goed als nee (uitzondering maakt hij voor cherrytomaatjes). Toen we deze quiche bedachten en hem lieten proeven had ik eigenlijk een "bah" verwacht, maar niets was minder waar....... hij had deze quiche binnen 5 minuten helemaal op. Het heeft een wat zoete smaak en de edelgistvlokken geven het een ietwat hartige touch, edelgistvlokken zijn ook erg gezond, maar bij het verwarmen gaan de gezondheidseigenschappen grotendeels verloren. Je kunt daarom nog een theelepeltje er over scheppen, mocht je kind dat lekker vinden. 

In het recept staat bladerdeeg omdat het makkelijk is om zo een quiche te maken en veel kinderen dit lusten, maar wil je een wat gezondere en voedzamere bodem dan kun je natuurlijk ook een andere bodem maken. Wij maakten vorige week zelf een quiche met havermeel, boekweitmeel en ongezoete kokosyoghurt (verhouding voor een grote quiche is: 120 gram havermeel, 100 gram boekweitmeel, 200 gram kokosyoghurt en evt. wat zout en peper naar smaak, dit goed mengen en kneden)

Wij gebruiken natuurlijk geen ei om te binden, daar is de kikkererwtenmeel een ideale vervanger voor. Al met al een heerlijke mini quiche, waar je veel kanten mee op kunt! Ook heel geschikt mocht je gaan bruchen met de Paasdagen!

Dit heb je nodig (voor 2 quiches)

2 bladerdeeg bladeren (of de healthy optie die in de tekst staat)
250 ml ongezoete kokosmelk (die dikke, zoals bijv. Go-Tan)
5 eetlepels doperwten
1/4 prei
4 eetlepels kikkererwtenmeel (aangeroerd met 4 eetlepels water)
4 eetlepels edelgistvlokken
1/2 theelepel nootmuskaat

Zo maak je het 

  1. Beleg een vormpje met de licht ontdooide bladerdeeg, wij gebruikten een mini-quiche vormpje, maar het kan ook in een muffinvorm
  2. Zet een pannetje op het vuur en doe hierin de kokosmelk, zorg dat het gaat koken en doe hierin dan de gesneden prei en doperwten.
  3. Voeg het kikkererwtenmeel papje toe en blijf goed roeren totdat het indikt
  4. Voeg ook de edelgistvlokken toe samen met de nootmuskaat.  
  5. Als het mengsel licht is ingedikt in ongeveer 5 minuten, dan vul je de vormpjes tot net iets onder de rand en zet je het in de oven voor 20 minuten op 225 graden.

Eet smakelijk!

 

Volg je ons al?

Enthousiast over het recept?
Deel het gerust met anderen!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.