Kidsproof vegan wraps met groente en tomatensaus

Gepubliceerd op 7 april 2021 om 13:00

Wraps doen het bij veel kinderen goed, ook onze eigen kinderen zijn er dol op. Het mooie is, je kunt ze helemaal vullen zoals jouw kind wil. 
Wij gebruikten geen vegan kaas als topping, omdat zowel Demi als Jip edelgistvlokken prima vinden. Edelgistvlokken zijn heel voedzaam, in tegenstelling tot vegan kaas, maar als jouw kind edelgistvlokken niet lust en het wel eet als er wat vegan kaas op zit, is dat ook prima!
Als ze die groente die er onder zitten ook maar eten ;-)

De dadel zit er in om het wat zoet te maken, mocht je tomatensaus gebruiken die al gezoet is, dan hoeft dit niet perse en mocht je geen dadel willen gebruiken, dan kun je ook wat suiker toevoegen of gewoon niets natuurlijk, puur tomatensaus kan ook. Jip is een groot fan van de milde tacosaus van Santa Marina, daar hebben we de wrap dus een beetje mee afgetopt.

Dit heb je nodig (voor 2 wraps)

2 volkoren wraps
300 gram roerbakgroente (of zelf gesneden)
125 gram vegan rulgehakt of bruine linzen
150 ml tomatensaus
1 dadel (vers), gesneden
1 theelepel oregano
1 eetlepel edelgistvlokken
Peper en zout naar smaak

Optioneel: 1 of 2 eetlepels milde tacosaus

Zo maak je het

  1. Doe de roerbakgroente in een bakpan en bak dit even kort aan voor ongeveer 3 minuten, voeg dan de tomatensaus met de dadel en oregano toe.
  2. Laat het kort pruttelen en voeg dan het vegan rulgehakt of de bruine linzen toe en laat het dan nog even 3-4 minuutjes pruttelen tot het iets inkookt.
    Breng het op smaak met wat peper en zout.
  3. Schep dan een lekkere hoeveelheid op het midden van de wrap en klap aan beide zijden dicht. Schep er dan nog wat groentesaus op en zet het voor 10 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden.
  4. Als het uit de oven komt schep je er de edelgistvlokken op en wij topten het af met wat milde tacosaus.

Eet smakelijk!

 

Budgettip: Je kunt tomatensaus ook maken van een flinke eetlepel tomatenpuree en dat aanlengen met water. Het is een goedkope en snelle manier van tomatensaus maken.

 

Volg je ons al?

Deel het gerust met anderen!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.