Kidsproof 'gehakt'muffins met een toef aardappelpuree

Gepubliceerd op 9 april 2021 om 13:00

Een feestje maken van het eten? Dat is toch wel leuk! Deze 'gehakt' muffins met een toef aardappelpuree zijn echt een feestje.
Niet alleen om te maken, ook om te eten! Ze zijn ontzettend voedzaam en dat is misschien nog wel het belangrijkste van het hele verhaal!

Het 'gehakt'mengsel komt je misschien bekend voor, want in een iets andere verhouding gebruikten we het ook voor deze kidsproof saucijzenbroodjes!
Net als daar, zijn de kruiden geïnspireerd op de slagers gehaktkruiden, natuurlijk kun je dit ook kant-en-klaar kopen in de supermarkt. Dan hoef je ook geen havermeel toe te voegen, want in die kant-en-klare zakjes zit al paneermeel.

Dit heb je nodig (voor 4 muffins)

Voor het 'gehakt'mengsel
125 gram groene linzen (rauw gewogen)

2 eetlepels havermeel
1 theelepel gemberpoeder
3/4 theelepel nootmuskaat
1 theelepel fenegriekzaad
1 theelepel koriander
1 theelepel ketchup 
1/2 eetlepel edelgistvlokken (optioneel)
Peper en zout naar smaak
Groente

1 tomaat
1/2 prei
1 kleine ui

Aardappelpuree

4 aardappels
4 eetlepels plantaardige melk (wij gebruikten amandelmelk)
Nootmuskaat
1 theelepel ketchup of mosterd

Optioneel: ketchup voor op de 'gehakt'muffins

Zo maak je het

Algemeen

  1. Kook de linzen volgens de verpakking en kook ondertussen ook de aardappels

Het 'gehakt'mengsel

  1. Snij de tomaat, prei en ui fijn en doe dit in een bakpan en bak het dan een beetje aan. Als de linzen klaar zijn voeg je deze toe (bewaar 3 eetlepels van het vocht) en schep je dit er goed doorheen. Doe dan ook de kruiden en specerijen erdoor. Schep het vervolgens in een mengbeker en doe de havermeel erbij samen met de 3 eetlepels vocht die je hebt bewaard en pureer het kort met een staafmixer. Het is lekkerder als het wel wat grof blijft.
  2. Schep het dan in een muffinvorm, bekleed deze met bakpapier of gebruik iets van boter of olie om het in te vetten. De muffinvorm schep je helemaal vol en dan strijk je het glad af. Zet het voor 15 minuten in een oven van 200 graden.
  3. Als ze klaar zijn, haal je ze uit de vorm en zet je ze nog even 3 minuten terug. Dat zorgt dat het rondom ook wat krokanter wordt.
  4. Als ze klaar zijn, laat ze even iets afkoelen voordat je de aardappelpuree erop spuit. Je kunt onder de puree ook een klein beetje ketchup doen.

De aardappelpuree

  1. Als de aardappels gaar zijn, stamp ze dan fijn met een stamper. Doe er de melk bij en kijk of het smeuïg genoeg is, je kunt beter met wat minder melk beginnen en er dan wat bij doen, dan met teveel.
  2. Doe er dan de ketchup bij en breng het op smaak met nootmuskaat en evt. peper en zout.

Presentatie

  1. Zorg dat je een spuitzakje hebt met een kartelmondje en schep hier dan de aardappelpuree in. Doe de aardappelpuree er in en draai er een mooi roosje van. Besprenkel het evt. met nootmuskaat (afhankelijk of je kind dat lekker vind of niet)

 

Eet smakelijk!

 

 

Heb je onze WIN-actie al gezien? Check onze Insta of Facebook, doe mee en
maak kans op een kookschort met naam van je kind!

Deel het recept gerust met anderen!

Meer kidsproof hoofdgerechten


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.