Kidsproof aardappel-preischotel

Gepubliceerd op 13 april 2021 om 13:30

Ovenschotels doen het vaak best goed bij kinderen en het mooie is, je kunt er best wat extra voedingsstoffen aan toevoegen.
Dat is ook de reden dat wij cashewnoten door de prei vulling hebben gedaan, het geeft extra smaak, lichtzoet,
en het geeft extra voedingsstoffen. Win Win zullen we maar zeggen. Heeft je kind een noten-allergie, dan kun je het dus wel weglaten.

Dit heb je nodig (voor 2 personen)

6 aardappelen, geschild
100 gram groene linzen
400 ml kokosmelk of een andere plantaardige keukenroom
2 handjes cashewnoten
1 eetlepel edelgistvlokken
1 volle eetlepel tomatenpuree
1 theelepel oregano
1,5 prei, in halve ringen gesneden
2 theelepels kikkererwtenmeel (maizena kan ook)
Nootmuskaat, zout en peper naar smaak

Je kunt het nog verrijken met bijvoorbeeld ui of doperwten

Zo maak je het

  1. Kook de aardappelen in ongeveer 15 minuten beetgaar.
  2. Kook ook de linzen gaar in ongeveer 20 minuten.
  3. Doe de kokosmelk in een mengbeker en doe hier de cashewnoten en edelgistvlokken bij, pureer dit fijn.
  4. Doe het in een pannetje en breng het aan de kook met de gesneden prei er in, als het kookt voeg dan de kikkererwtenmeel of maizena toe (het beste is om er even een papje van te maken en het dan toe te voegen). Roer het geheel goed door.
  5. Pak de gare linzen en voeg er dan de tomatenpuree, oregano, nootmuskaat en wat zout en peper aan toe. Pureer dit fijn met een staafmixer.
  6. De aardappelen stamp je fijn en lekker is als je er een eetlepel kokosmelk of andere melksoort aan toevoegt. 
  7. Pak dan een ovenschaal en leg onderop het 'gehakt'-linzenmengsel, dan de prei-vulling en dan als laatste een laagje aardappelpuree. 
  8. Zet het 10 minuten in de oven, voor een mooi bruin laagje kun je daarna nog evt. 5 minuten de grill aanzetten, maar voor de smaak is het niet nodig.
  9. Serveer het met een beetje nootmuskaat er op en klaar!

Tip: edelgistvlokken zijn heel erg gezond, maar bij het verwarmen gaan die gezondheidseigenschappen grotendeels verloren. Daarom doen wij meestal nog wat edelgistvlokken rauw er over. Het geeft een lekkere smaak en extra gezondheid!

Eet smakelijk!

 

Heb je onze WIN-ACTIE al gezien! Check het op onze Facebookpagina!

 

 

Volg je ons al?

 

 

Deel het gerust met anderen!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.