Taco bootjes met groente en (sojavrije) tempeh

Gepubliceerd op 15 april 2021 om 12:30

Tempeh is heel gezond, omdat het gefermenteerde soja is. Alleen als je, net als Demi, een soja-allergie hebt, dan kun je dat niet eten. Nu kwam ik bij de Albert Heijn een sojavrije tempeh tegen van Boon, een ideale oplossing! Het is niet 100% healthy, maar wel goedgekeurd door de kids! Je kunt het door heel veel gerechten doen en ideaal als je kind dus een soja-allergie heeft.

Kan je kind wel soja verdragen, dan kun je het natuurlijk ook prima zelf maken (nog iets goedkoper) en marineren naar eigen smaak. De groente kun je natuurlijk ook naar smaak van je kind maken, lust het bijvoorbeeld graag wortel in plaats van tomaat, dan kun je dat natuurlijk ook prima gebruiken. Het is een ideaal recept om je eigen twist aan te geven!

Dit heb je nodig (voor 2 personen)

4 taco bootjes
80 gram tempeh (wij gebruikten dus Boon)
1/4 krop sla
1/2 ui, fijn gesneden
3/4 paprika, in kleine blokjes
8 cherrytomaatjes, gehalveerd of in kwartjes
stukje komkommer, in kleine blokjes
Topping naar keuze, bijvoorbeeld:

  • plantaardige yoghurt met dille
  • toefje ketchup
  • (home made) saté saus 
  • Mango-chutney

Zo maak je het

  1. Snij de sla fijn en leg dit onder in het taco bootje (je kunt deze ook verwarmen als je dat lekker vind)
  2. Bak de tempeh (wij halveerden de blokjes) samen met de ui, zo krijgt de ui ook de smaak van de tempeh.
  3. Wij deden de paprika, cherrytomaatjes en komkommer rauw op het bootje, maar je kunt het ook bakken met evt. wat tacokruiden of samen met de tempeh, zodat het ook de smaak krijgt.
  4. Als topping gebruikten we plantaardige yoghurt met dille en op een andere een toefje ketchup, net wat je kind lekker vindt. 

Eet smakelijk



Heb je onze Win-Actie al gezien? Je kunt een kookschort met naam van je kind winnen!
Check onze Facebook- of Instagrampagina om mee te doen!

 

Volg je ons al?

 

Deel het gerust met anderen!


« 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.