Kidsproof vegan appelplaatkoek (glutenvrij)

Gepubliceerd op 28 maart 2021 om 11:00

Onze kinderen zijn dol op gele room en appel, daarom kwamen we op het idee om deze appelplaatkoek te maken. Deze plaatkoek is makkelijk te maken, is glutenvrij en geheel zonder toegevoegde suiker. Mocht je kind van echt zoet houden dan kun je bijvoorbeeld ook gezoete appelmoes gebruiken of aan het deeg een eetlepel suiker toevoegen en dat kun je ook doen met de gele room. Natuurlijk kun je deze plaatkoek ook beleggen met ander fruit zoals bijvoorbeeld perziken en peren. Al met al een leuke plaatkoek om te maken met of voor je kinderen.  

Gebruik je liever tarwemeel, dat kan natuurlijk ook! Kijk dan alleen wel even of het niet te droog wordt, want dan moet je wat vocht toevoegen.

Dit heb je nodig

voor het deeg
160 gram havermeel
60 gram boekweitmeel
100 gram (ongezoete) kokosyoghurt (of andere plantaardige yoghurt)
100 gram (ongezoete) appelmoes 

Voor de gele room
250 ml havermelk
200 gram (ongezoete) appelmoes
2 eetlepels custardpoeder aan geroerd met 3 of 4 eetlepels water

overig
1 grote zoete appel
50ml havermelk om in te smeren

Zo maak je het

Het deeg
Doe de haver- en boekweitmeel samen in een mengkom en voeg de appelmoes en plantaardige yoghurt toe. Roer dit met een spatel tot een mooi deeg, zorg dat het niet meer plakt. Kneed het dan kort met je handen. Laat het even een paar minuten rusten (maak in de tussentijd de gele room).  Zorg dat het bakpapier het juiste formaat heeft. Leg dit op de werkbank. Leg er het deeg op en leg hierop weer een vel bakpapier en rol het mooi dun uit tot het bakpapier bedekt is. Leg dit nu in een brownievorm.

Gele room
Breng de havermelk aan de kook en voeg de appelmoes toe. Laat het kort doorkoken en pureer het kort met een staafmixer. Voeg dan het custardpapje toe en roer dit er goed doorheen en laat het nog een minuutje koken.  Giet het nu op het deeg en strijk het glad.

Overig
Snijdt de appel in vieren en haal de kroos eruit.
Snijdt de appel in mooie plakjes en leg ze boven op de gele room, net zolang tot de gele room bedekt is.
Bestrijk het met havermelk en zet het in een voorverwarmde oven van 200 °C voor 20 minuten.
Haal de taart er even uit en bestrijk het nog een keer met de havermelk en zet het nog een keer  20 minuten terug in de oven.

Laat het even afkoelen en eet smakelijk!

 

Volg je ons al?

 


 »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.