Kidsproof vegan saucijzenbroodjes met linzen vulling

Gepubliceerd op 4 april 2021 om 14:30

Deze vegan saucijzenbroodjes zijn echt heerlijk en 100% kidsproof, maar heel eerlijk ook voor ouders zeer smakelijk!
De bladerdeeg is iets minder gezond, maar de inhoud is gemaakt van linzen, havermeel en kruiden. Op deze manier verstop je in een lekker pakketje, toch nog heel wat voedingsstoffen. Handig voor als je kinderen niet zo makkelijk gezond willen eten.

Je kunt verschillende figuren maken of een mini-variant make, leuk ook om samen met te doen met de kids! De kruiden zijn geïnspireerd op de slagers gehaktkruiden, natuurlijk kun je dit ook kant-en-klaar kopen in de supermarkt. Dan hoef je ook geen havermeel toe te voegen, want in die kant-en-klare zakjes zit al paneermeel.

Dit heb je nodig (voor 7 tot 8 plakken bladerdeeg)

7-8 plakken bladerdeeg (vegan, dus zonder roomboter. Vaak verkocht als 'origineel')
1 eetlepel havermelk

Het 'gehakt'mengsel

100 gram groene linzen (rauw gewogen)
1,5 eetlepel havermeel
1 theelepel gemberpoeder
1/2 theelepel nootmuskaat
1 theelepel fenegriekzaad
1 theelepel koriander
Peper en zout naar smaak

Zo maak je het

  1. Kook de groene linzen volgens de verpakking
  2. Als het gaar is giet het water dan af, het mag een klein beetje nat zijn en doe er dan de havermeel, kruiden en specerijen bij en meng het met een lepel goed door elkaar. 
  3. Pak een staafmixer en pureer het even grof door elkaar (je hoeft dus echt maar kort te pureren)
  4. Rol er worstjes van, formaat is afhankelijk van of je er mini-broodjes van maakt of juist heel grote.
  5. Leg dit op de bladerdeeg en vouw of rol dit dicht, zorg dat je de rand goed dicht maakt anders knappen ze open.
    Besmeer het met wat havermelk en zet het dan 15 minuten in een voorverwarmde oven  van 225 graden.

Eet smakelijk!

 

 

Volg je ons al?

Deel het recept gerust met anderen!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.