Vegan oranje tompouce

Gepubliceerd op 17 april 2021 om 15:30

We proberen alles op deze site echt te linken aan gezond eten én zoveel mogelijk suikervrij te houden, maar dat gaat met deze tompouce echt niet lukken! Dit is dé favoriet van onze kinderen en we eten het eigenlijk alleen met Koningsdag, maar goed die staat natuurlijk weer voor de deur. Vorig jaar maakten we deze ook én nu we de kinderkeuken hebben, wilde Demi dit recept graag met jullie delen!

Voor de fondant kun je roze of oranje gebruiken, net wat je wilt, maar let er op dat deze niet allemaal veganistisch zijn. De kleurstof die er in zit is niet altijd veganistisch, wordt vaak E120 gebruikt. Let hier dus op als je fondant wilt kopen.

Je hebt dit nodig (voor 4 stuks)

4 plakken original bladerdeeg (dus zonder roomboter)
300 ml plantaardige melk
100 ml gezoete plantaardige slagroom (wij gebruikten schlagfix)
2 volle eetlepels custard (aangeroerd met water)
2 eetlepels suiker
1 zakje vanillesuiker
1 theelepel vanille essence
4 theelepels agar agar 
Oranje fondant

Let op: of je er 3 of 4 kunt maken is afhankelijk van het soort slagroom je gebruikt. Je moet een luchtige soort hebben voor 4, anders haal je er 3 uit.
Met de schlagfix heb je genoeg vulling voor 4.

Je maakt het zo

Haal de plakken bladerdeeg uit de vriezer, laat het iets zacht worden en prik er met een vork overal gaatjes in . Haal het plastic eraf, snij ze doormidden en leg ze op een bakplaat met bakpapier. Leg er een bakpapier op en dan een bakvorm (het is nodig om er iets zwaars op te leggen, omdat het bladerdeeg anders gaat bladeren). Schuif dit in een voorverwarmde oven van 175 °C en bak dit voor 18 minuten. Haal daarna de vorm en het bakpapier eraf en bak het nog eens 5 minuten. Als de bladerdeeg mooi gaar, plat en niet te bruin is laat het dan afkoelen. Als het is afgekoeld dan kun je 4 gebakken bladerdeeg plakjes beleggen met fondant.

Verwarm 300 ml plantaardige melk in een pan en voeg 2 eetlepels suiker toe. Breng het aan de kook en roer wel af en toe zodat de suiker oplost. Als het kookt draai dan het vuur laag en voeg lepel voor lepel de agar toe en roer dit goed tot de agar is opgelost. Zet dan het vuur weer hoog en voeg het custard-papje toe en roer het met een garde tot er een mooie custard ontstaat en voeg dan de vanillesuiker en essence toe. Haal het van het vuur af en laat het dan even staan, wel af en toe roeren. In de tussentijd klop je de slagroom op. Als de custard op kamertemperatuur is, kun je de slagroom erdoor spatelen.

Leg de 4 niet beklede plakken bladerdeeg in een brownievorm die bekleed is met bakpapier. Giet hierop de custard en zorg ervoor dat alle zijkanten strak zijn (zet er evt. iets tegen aan om ze mooi in de vorm te houden). Laat dit opstijven en leg er na 15 minuten de beklede bladerdeeg boven op en laat het verder opstijven in de koelkast voor ongeveer een uur.

Dan eruit halen en strak afstrijken. Eet smakelijk!

 

Volg je ons al?

Deel het gerust met anderen!

 

Meer kidsproof bakken


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.