Kidsproof vegan (mini) worstenbroodjes

Gepubliceerd op 7 mei 2021 om 12:00

Deze lekkere worstenbroodjes zijn een echt feestje. We maakten het met de Beyond Meat Mince, het voordeel hiervan is dat het lekker kant-en-klaar is. Wil je een gezonder soort 'gehakt', dan kun je het ook maken met het 'gehakt'mengsel van deze saucijzenbroodjes. 

De suiker in dit recept is voor een betere werking van de gist. De psylliumvezel is optioneel, maar zorgt voor meer vezels én een nog betere voeding voor de gist. Als je psylliumvezel gebruikt zou je de suiker ook weg kunnen laten, maar dan rijst het net ietsje minder. Hoe je het ook maakt, het is een feestje op tafel!

Dit heb je nodig (voor 16 stuks)

250 gram bloem
150 ml havermelk
7 gram gedroogde gist (1 zakje)
35 gram vegan margarine
1 theelepel suiker
optioneel: 1 theelepel psyliumvezels
Beyond Meat gehakt (of maak dit 'gehakt'mengsel)

Zo maak je het 

  1. Doe de bloem in een mengkom. Maak dan de havermelk lauwwarm en doe hierin het zakje gist, de suiker en optioneel de psylliumvezel. Giet dit vervolgens bij de bloem en meng dit goed door elkaar, voeg dan de vegan margarine en zout toe. 
  2. Kneed het geheel 10 minuten goed door tot je een mooi soepel deeg hebt.
  3. Laat het 30 minuten rusten op een warme plek met een natte theedoek er over.
  4. Na 30 minuten maak je er 16 bolletjes van en laat je het vervolgens nog een keer rusten voor 15 minuten onder een natte theedoek
  5. Bestuif je keukenblad dan met wat bloem en rol de deegbolletjes uit tot mooie ovale lapjes. Leg vervolgens in de lengte een worstje van de Beyond Meat en vouw vervolgens de korte kanten over de uiteindes van het worstje en rol het dan in de lengte op tot een mooi worstenbroodje. Knijp de naad een beetje vast zodat het niet los gaat en leg het met de naad naar beneden op de bakplaat die is belegd met bakpapier. Herhaal dit 16 keer.
  6. Leg er dan een natte theedoek op en laat het nog een keer 30 minuten rijzen. 
  7. Dan zet je het voor 20 minuten in de oven op 200 graden.

Eet smakelijk!

 

Volg je ons al?

Deel het gerust met anderen!

Meer kidsproof bakken


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.