Kidsproof chocolade mini - cheesecake met amandelcrumble en aardbeien

Gepubliceerd op 8 mei 2021 om 12:00

Een heerlijk ontbijtje of tussendoortje voor Moederdag, maar natuurlijk ook lekker voor andere dagen. Het is een feestje om te maken én om te eten.
Leuk om met kids te maken én ze zullen het ook met plezier eten. Gebruik je liever geen dadels, dan kun je natuurlijk ook gewoon suiker gebruiken. Geen chocoladeliefhebber? Dan kun je de cacao ook weglaten! Je kunt ook kant-en-klare koekjes gebruiken natuurlijk, al is de amandelcrumble wel écht een dikke aanrader!

Je hebt dit nodig (voor 1 bakje)
90 gram kokosmelk (die dikke zoals Go-Tan)
70 gram Violife creamy 
1 theelepel cacao
1 grote dadel
3/4 theelepel agar agar
1/2 theelepel vanille extract of aroma
Fruit naar keuze
Voor de crumble
25 gram amandelmeel
20 gram vegan margarine of kokosolie

Je maakt het zo

  1. Maak de crumble door de amandelmeel te mengen met de margarine of kokosolie, je kunt dit in een bakpan bruin bakken of in de oven.
  2. Als het klaar is doe het dan in een bakje waarin je het gaat serveren.
  3. Doe de kokosmelk samen met de violife creamy in een pannetje en zet dit op middel hoog vuur.
  4. Doe de dadel erbij én pureer dit dan met een staafmixer.
  5. Als het kookt dan kun je de cacao en vanille extract toevoegen samen met de agar. Voor de agar is het belangrijk dat het kookt.
  6. Als de agar in de pan zit, goed roeren én schep het dan bovenop de crumble. Zet het in de koelkast zodat het kan opstijven.
  7. Beleg het met fruit naar keuze, Demi vond aardbeien vooral heel passend en munt lekker voor bij de chocolade.

Geniet ervan!

Volg je ons al?

Deel het gerust met anderen!


« 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.