Kidsproof vegan zoete kleine pannenkoekjes

Gepubliceerd op 3 april 2021 om 09:00


Deze pannenkoekjes zijn echt kidsproof, doordat ze lekker zoet zijn vind menig kinderbuik dit een feestje.
Wij hebben dadels gebruikt omdat dit naast een zoete smaak, ook erg voedzaam is. Mocht je liever suiker gebruiken dan kan dat natuurlijk ook. Het is dan wel handig om ook dan kokend water te gebruiken, zodat de suiker beter oplost. Het mooiste effect geeft basterdsuiker.

Dit heb je nodig (ongeveer 14 stuks)

100 gram havermeel
5 medjoul / verse dadels
1/2 banaan
150 ml  kokend water
1/2 theelepel vanille extract
1 theelepel bakpoeder
1/2 theelepel citroensap

Zo maak je het

  1. Week de dadels in de 150 ml kokend water voor ongeveer 5 minuten (giet het water daarna af)
  2. Voeg daarna de banaan, citroensap en vanille-extract eraan toe en pureer dit
  3. Doe de havermeel en bakpoeder in een mengkom en giet het dadel-banaanmengsel erbij
  4. Meng het geheel tot een mooi en dik beslag
  5. Bak het in een verwarmde pan tot mooie kleine pannenkoekjes

Eet smakelijk!

Volg je ons al?

 

Enthousiast over het recept?
Deel het gerust met anderen!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.