Kidsproof groentesoep met balletjes

Gepubliceerd op 21 april 2021 om 15:00

Dit is met stip Demi haar lievelingssoep. Dit recept kreeg ik, Trientje, mee vanuit huis waar we deze soep regelmatig aten, maar dan met 'echt' gehakt. Toen we veganist werden werd het dan zonder balletjes. We proberen zo natuurlijk mogelijk te eten, ook voor de kinderen, toch wil Demi af en toe wel een vleesvervanger. Met een soja allergie best een uitdaging kan ik je vertellen, zo kwamen we uit bij Beyond Meat. Niet de goedkoopste, maar man wat een kwaliteit! Sinds kort hebben ze ook 'gehakt' en dat is geen rul gehakt, maar eigenlijk een soort kant-en-klaar gekruid 'gehakt'. Zonder gluten, zonder soja, zonder allergenen.

We maakten er balletjes van om te proberen in de soep, nou...... wat er toen gebeurde... het smaakt dus gewoon naar de zondagse soep van mijn vader. Onwerkelijk, maar waar (en nee dit is geen gesponsord bericht) :-) Het was een geslaagd experiment en hét moest dan ook gedeeld worden van Demi op 'haar' keuken.

Je hebt dit nodig (voor 2 koppen)

600 ml water
250 gram gesneden soepgroente
1,5 bouillonblokje (wij gebruikten Zonnatura groentebouillon)
60 gram Beyond Meat gehakt 
Optioneel: vermicelli (tip: Grand Italia is zonder ei)


Je maakt het zo

Breng het water aan de kook. Rol ondertussen gehaktballetjes van het 'gehakt' (tip: druk het even plat en daarna rollen, dan zijn ze steviger) en doe ze in de soep, laat het even koken en voeg dan de bouillonblokjes toe en de soepgroente. Laat het even goed pruttelen voor ongeveer 15 minuten zodat de smaken goed kunnen doortrekken. 

 

 

Heb je onze win-actie al gezien? Kijk op onze Facebook of Instagrampagina,
doe mee én win een kookschort met naam van je kind!

 

Volg je ons al?

 

Deel het gerust met anderen!

Meer soepen


« 

Reactie plaatsen

Reacties

Winny
9 maanden geleden

Kennen jullie ook het produkt Peasmaker al? Het zijn een soort van sojabrokjes maar dan gemaakt van tuinbonen en doperwten. Je kan er eigenlijk van alles mee zoals burgers, balletjes, stoofschotels, sauzijzenbroodjes, worstebroodjes. Wat je maar wil. Misschien handig voor Jip en Demi. ik ben er zelf erg enthousiast over. Groetjes Winny