"Kinderen zijn de toekomst, laten we ze een mooie wereld doorgeven"

 

De Veganistische Kinderkeuken is een plek waar je betrouwbare en onderbouwde informatie vind over veganistisch opvoeden en inspiratie krijgt om dit op een positieve manier vorm te geven met lekkere kidsproof recepten. Doordat onze dochter Demi zelf te maken heeft met een koemelk- en soja allergie, zullen we ook aandacht schenken aan allergieën. Haar wens is dat het voor iedereen mogelijk moet zijn om lekker te eten.

Het maakt niet uit of je jouw kind volledig veganistisch opvoed, meer plantaardig wilt laten eten of dat je voor een allergie lekkere recepten zoekt. Je bent hier aan het juiste adres! De basis van onze recepten is gezond plantaardig, maar af en toe kiezen we ook voor comfortfood vegan.  

 

 

Wij maken de Veganistische Kinderkeuken


Papa Peter, chef-kok en staat dus graag in de keuken om lekker te koken met en voor de kinderen.

Mama Trientje, orthomoleculaire voedingsdeskundige, schrijft veelal de onderbouwde informatie voor de site en bakt graag samen met Demi

Je kent ons misschien van De Veganistische Keuken, maar op deze site draait het echt helemaal om de kinderen! 


Onze junior chef Demi

Demi is een lieve, eigenzinnige en bovenal sociale jonge dame van 8 jaar. Ze zit op een hele leuke Montessori school waar ze het erg naar haar zin heeft. Demi heeft een koemelk- en soja allergie. Ze eet en leeft veganistisch en deze junior masterchef wilde graag dat de Veganistische Kinderkeuken er kwam omdat ze andere kinderen wil laten zien dat je heel lekkere dingen kunt maken als je veganistisch eet of als je een allergie hebt.

 

Onze culinaire fijnproever Jip

Jip is een lief, ondeugend en nieuwsgierig mannetje van 2 jaar. Samen met Demi zorgt hij voor een hoop gezelligheid. Jip is vanaf de geboorte veganistisch opgevoed en is een gezonde jongen van 2 die volledig groeit en bloeit volgens 'schema'. 

Jip is dol op zijn zus en als zij iets heeft gemaakt, proeft Jip dat dan ook heel graag. Hij is best kieskeurig, een echte peuter van 2, maar als het hem dan ook smaakt, eet hij er graag veel van.